donderdag 25 februari 2016

Solidariteitsmaatlijd

Het leven van Rose Mutumba, indertijd een Oegandese studente in Antwerpen, veranderde compleet toen ze het leven gaf aan baby Abryl. 


Abryl werd vijf jaar geleden geboren in het UZA met Syndroom van Down. Na maanden vechten voor zijn leven en verschillende hartoperaties kon hij het ziekenhuis verlaten en werd de gezondheid van het kindje 'stabiel' verklaard. Rose en haar man konden eindelijk naar Oeganda terugkeren, mét baby Abryl. Hun grootste schrik en grootste uitdaging was de toekomst van Abryl in hun vaderland. Gehandicapte kinderen worden er maatschappelijk niet aanvaard. Rose besliste om 'Angel's center for Children with special needs' op te richten in Kampala. Momenteel komen er meer dan 60 kinderen naar het dagopvangcentrum. 

De opbrengst van de Solidariteitsmaaltijd op 20 maart gaat integraal naar de werking van dit centrum. Rose en Abryl zullen zelf ook aanwezig zijn op de maaltijd, omdat ze enkele weken in Antwerpen zullen verblijven voor een medische check-up voor Abryl. Hartelijk welkom !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten